Ontdekking van een nieuwe vleermuissoort in Marokko

buitenland
3
20 feb 22:00
Een groep onderzoekers van de Spaanse nationale onderzoeksraad heeft onlangs nieuwe vleermuissoorten ontdekt in Marokko, Algerije en Europa.
De nieuwste soort vleermuizen die in Europa zijn gevonden - bekend als Myotis Crypticus - leven in bosrijke gebieden in Italië, Frankrijk, Zwitserland en Spanje en zijn onderhevig aan "toenemende menselijke druk", bericht een verklaring van de Spaanse Hogere Raad voor Wetenschappelijk Onderzoek (CSIC) die dit internationale onderzoek leidde.

Het is "tot nu toe onopgemerkt gebleven, omdat vleermuizen worden vertegenwoordigd door 53 soorten in Europa, maar veel lijken erg op elkaar", zei de onderzoeker Javier Juste. "Het was daarom noodzakelijk om genetische vergelijkingen te gebruiken om hun identiteit te verifiëren", voegde hij eraan toe.

Hetzelfde onderzoek heeft ook in Noord-Afrika een nieuwe soort ontdekt - bekend als Myotis Zenatius - die "uiterst zeldzaam en kwetsbaar" is. Deze vleermuizen zijn alleen aanwezig "in sommige grotten die hen beschutten, in de bergen van Marokko en Algerije". "De soort is dus zeldzaam, maar wijd verspreid over Marokko vanaf de noordelijke hellingen van de Rif (in de buurt van Tetouan) tot het Atlasgebergte".

Het onderzoek benadrukte dat deze zeldzame vleermuizen in Marokko worden omringd door gevaar. "De situatie kan al zorgelijk zijn", waarschuwden de onderzoekers, die aangeven dat hun kwetsbaarheid is gekoppeld aan de grotten waar ze wonen. "Het is mogelijk dat de soort al op de lijst zou moeten staan van soorten die met uitsterven bedreigd worden", benadrukten de onderzoekers.
© Redactie 2019
marokko
vleermuis
ontdekking
soort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi