Botola Pro: FRMF tikt Mouloudia Oujda op de vingers na 'derbyrellen'

marokko
0
22 feb '19
De ongeregeldheden na afloop van MCO Oujda - RS Berkane (red. 1-0, speelronde 16) blijken niet zonder gevolgen. Donderdagavond maakte de Marokkaanse voetbalbond FRMF welke disciplinaire sancties de thuisploeg opgelegd krijgt.

Waar het in eerste instantie een mooie affiche in het gerenoveerde Stade d'Honneur had moeten zijn, bleek het na afloop af te stevenen op een regelrechte ravage. Supporters van beide clubs gingen met elkaar op de vuist, logisch gevolg hiervan was dat ook het stadionmeubilair er onder te lijden had. De schade wordt volgens lokale bronnen geschat op ruim 600.000 dirham en dat terwijl dit de openingswedstrijd betreft na de grootschalige opknapbeurt. 

Naar aanleiding van deze niet te missen rellen besloot de bond in te grijpen. Via een persbericht werd gecommuniceerd dat MCO Oujda - de huidige nummer acht van de competitie - het de eerstvolgende vijf competitiewedstrijden moet stellen zonder publiek tijdens de thuisontmoetingen. Daar bovenop zal er nog eens 85.000 dirham over moeten worden gemaakt naar Rabat, de reglementaire geldboete die bij dit soort incidenten gehanteerd wordt. 

Photocredit: 2M Monde

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
frmf
mco oujda
rs berkane
botola pro
ravage
stadion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?