UEFA Europa League: Marokkaans trio strandt in 1/16-finales

marokko
0
22 feb '19
Geen Europees voetbal meer dit seizoen voor het Marokkaanse trio, met de returns van donderdagavond is het nu bekend welke 16 formaties zich naar de volgende ronde van het paradepaardje van de UEFA begeven.

Waar voor zowel Younès Belhanda als Sofyan Amrabat het avontuur in de UEFA Europa net juisr begon, kwam er gisteravond dus alweer een einde aan. De beide internationals stroomden via de derde plek in de groepsfase van de Champions League door naar het tweede clubtoernooi van de Europese voetbalbond. Waar Belhanda SL Benfica trof met diens werkgever Galatasaray, kreeg Amrabat met Club Brugge Red Bull Salzburg voor zijn kiezen. De derde international in dit rijtje is Zouhair Feddal, hij ontving met Real Betis opponent Stade Rennes. 

SL Benfica* - Galatasaray (Belhanda), 0-0 FT:
Een basisbeurt was er voor de voormalig middenvelder van onder andere Montpellier HSC, Dinamo Kiev en Schalke 04. In de heenfase - ook als basisspeler op het wedstrijdformulier - bleek de werkgever van Adel Taarabt met 1-2 te sterk. 

Red Bull Salzburg* - Club Brugge (Amrabat), 4-0 FT:
Waar de ploeg Ivan Leko in het Jan Breydelstadion nog met 2-1 het hoofd bood tegen de Oostenrijkse topploeg, werd het gisteravond volledig overlopen. De koploper van die Bundesliga toonde in eigen huis slagkracht door met de 4-0 eindstand de zeperd in Brugge te camoufleren. De WK-ganger begon in de basis maar werd in de 63e minuut naar de kant gehaald voor rechtsback Krépin Diatta.

Real Betis (Feddal) - Stade Rennes*, 1-3 FT:
Voor de bij #TeamMarokko lang ongebruikte Feddal zat er net als tijdens de heenfase niets meer in dan een plek op de reservebank. Waar men in Rennes na de 3-3 eindstand zich nog vol goede moed richting de return begaf, had de Ligue 1-formatie met drie uitdoelpunten het laatste woord. 

Photocredit: ESPN FC

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
younes belhanda
sofyan amrabat
zouhair feddal
uefa
europa league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?