Marokkaanse regering keurt overeenkomst goed betreffende Afrikaanse vrijhandelszone

marokko
0
22 feb '19
De regeringsraad heeft gisteren wet nr. 11.19 aangenomen, waarmee de overeenkomst tot oprichting van de Afrikaanse continentale vrijhandelszone (Zlec), ondertekend op 21 maart 2018 in Kigali, wordt bekrachtigd.

De regeringsraad herinnerde eraan dat "de ondertekening door het Koninkrijk van de overeenkomst tot instelling van de continentale Afrikaanse vrijhandelszone op geen enkele manier kan worden begrepen of geïnterpreteerd als een erkenning van een feit, een realiteit, van een situatie of entiteit niet door het Koninkrijk erkend, die de territoriale integriteit of de nationale eenheid kan ondermijnen".

Deze verduidelijking werd door het Koninkrijk gepresenteerd bij het ondertekenen van deze overeenkomst op 21 maart 2018, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De overeenkomst heeft tot doel de integratie tussen Afrikaanse markten te vergemakkelijken, terwijl de regionale economische gemeenschappen de pijlers blijven van de overeenkomst tot oprichting van de Zlec, zei de woordvoerder van de regering, Mustapha El Kahlfi, aan het einde van de bijeenkomst van de regeringsraad.

© Redactie 2019
marokko
afrika
vrijehandelszone
zlec
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi