Marokkaanse regering keurt overeenkomst goed betreffende Afrikaanse vrijhandelszone

economie
0
22 feb 14:02
De regeringsraad heeft gisteren wet nr. 11.19 aangenomen, waarmee de overeenkomst tot oprichting van de Afrikaanse continentale vrijhandelszone (Zlec), ondertekend op 21 maart 2018 in Kigali, wordt bekrachtigd.
De regeringsraad herinnerde eraan dat "de ondertekening door het Koninkrijk van de overeenkomst tot instelling van de continentale Afrikaanse vrijhandelszone op geen enkele manier kan worden begrepen of geïnterpreteerd als een erkenning van een feit, een realiteit, van een situatie of entiteit niet door het Koninkrijk erkend, die de territoriale integriteit of de nationale eenheid kan ondermijnen".

Deze verduidelijking werd door het Koninkrijk gepresenteerd bij het ondertekenen van deze overeenkomst op 21 maart 2018, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De overeenkomst heeft tot doel de integratie tussen Afrikaanse markten te vergemakkelijken, terwijl de regionale economische gemeenschappen de pijlers blijven van de overeenkomst tot oprichting van de Zlec, zei de woordvoerder van de regering, Mustapha El Kahlfi, aan het einde van de bijeenkomst van de regeringsraad.
© Redactie 2019
marokko
afrika
vrijehandelszone
zlec
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
nieuw-zeeland
slachtoffers
oussama idrissi
christchurch
afrika cup
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh