Spanje: 14 jaar gevangenisstraf voor de agent die in 2016 een Marokkaan vermoordde

buitenland
0
22 feb '19
Het Spaanse hooggerechtshof heeft een agent van de Guardia Civil tot 14 jaar cel veroordeeld voor de moord op Younes Slimani.

De agent Angel Luis VJ werd schuldig bevonden aan moord op een Marokkaanse man in april 2016. Aanvankelijk had de Spaanse openbaar aanklager om een gevangenisstraf van 21 jaar gevraagd, naast 145.000 euro aan schadevergoeding voor de weduwe en twee kinderen van het slachtoffer.

Het drama gebeurde na een verkeersongeval op de A3 in de buurt van Fuentidueña de Tajo waarbij 2 auto's betrokken waren. De auto's werden bestuurd door Younes Slimani, een 39-jarige Marokkaan, en de agent van de Guardia Civil.

Toen de agent na het verkeersongeval uit de auto stapte, trok hij zijn dienstwapen en schoot meerdere kogels in het hoofd van het slachtoffer. Het slachtoffer was op slag dood en de agent werd ter plekke gearresteerd.

De agent was volgens een rapport van de Spaanse justitie met ziekteverlof op het moment van de gebeurtenissen wegens psychische klachten, maar behield zijn dienstwapen.

© Redactie 2019
spanje
marokkaan
gevangenisstraf
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi