Weer protesten in Algerije tegen Bouteflika

buitenland
2
24 feb '19
De politie in de Algerijnse hoofdstad Algiers heeft zondag traangas afgevuurd om honderden demonstranten uiteen te jagen.

Zij demonstreren voor de derde dag op rij tegen het plan van de regering om de 81-jarige president Abdelaziz Bouteflika in april weer als presidentskandidaat naar voren te schuiven.

"De mensen willen Bouteflika niet", scandeerde de menigte bij een protest van de oppositie. Volgens een coördinator van de burgerbeweging Mowatana heeft de politie verschillende demonstranten opgepakt.

Vrijdag begonnen de protesten. Toen gingen duizenden mensen de straat op in de hoofdstad en andere steden en riepen Bouteflika op om af te zien van zijn kandidatuur.

Sinds de regerende FLN-partij Bouteflika als presidentskandidaat naar voren schoof, hebben verschillende politieke partijen, vakbonden en bedrijfsorganisaties al gezegd dat ze hem zullen steunen. 

Bouteflika, die sinds 1999 president is, heeft in 2013 een beroerte gehad en zit sindsdien in een rolstoel. Hij verschijnt vrijwel nooit in het openbaar en heeft al zeven jaar geen toespraak gehouden.

© ANP 2019
algerije
protesten
bouteflika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi