Het bezoek van prins Harry en Meghan Markle aan het Atlasgebergte (video)

marokko
4
24 feb '19
De hertog en hertogin van Sussex kwamen gisterenavond aan in Casablanca voor een driedaags bezoek aan Marokko.

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle bezochten vandaag een Marokkaanse kostschool voor meisjes in het dorpje Asni, aan de voet van het besneeuwde Atlasgebergte en ongeveer 50 km ten zuiden van Marrakech.

De kostschool wordt geleid door de NGO 'Education For All' die meisjes wil opleiden en de nodige hulp bieden om hen aan te moedigen hun opleiding af te maken. 'Education For All' verwelkomt tienermeisjes tussen 12 en 18 jaar oud die in afgelegen gebieden wonen door hen accommodatie, eten en ondersteuning te bieden. Er wonen ongeveer 200 meisjes in de 5 kosthuizen van de vereniging en een zesde wordt momenteel gebouwd om meer meisjes toegang tot onderwijs te bieden.

Prins Harry en Meghan Markle kwamen vanochtend per helikopter in Asni aan waar ze werden verwelkomd door de meisjes van de kostschool. De meisjes zongen ook Amazigh-liederen om hun geluk te uiten over het bezoek van het paar.

Tijdens hun bezoek spraken prins Harry en Meghan Markle met de meisjes en vroegen ze o.a. welke opleiding ze graag zouden willen doen na de middelbare school en welke carrières zij willen volgen. Bij een speciale hennaceremonie kreeg Meghan Markle ook nog een traditionele henna tatoeage op haar linkerhand.

Voordat het paar terugvloog naar Rabat, bezochten zij nog een middelbare school in Asni om meer te weten te komen over educatie in afgelegen gebieden. Daar werden ze verwelkomd door 500 enthousiaste leerlingen. Het tweemaal bezocht  een Engelse les en een voetbalwedstrijden van de studenten op het schoolplein.

Vanavond gaan Prins Harry en Meghan Markle naar een officiële receptie in de residentie van de Britse ambassadeur in Rabat.

Op maandag bezoekt het paar de Marokkaanse Koninklijke Federatie van Paardensporten in Rabat, waar zij kennis zullen maken met de therapie die wordt aangeboden aan jonge gehandicapten. Zij zullen ook het restaurant Villa des Ambassadors bezoeken voor een demonstratie van de traditionele Marokkaanse keuken en een kookcursus. Later zullen ze nog de Andalusische tuinen in Rabat bezoeken.

YouTube link

Videocredit: Royal Inquisitor
Photocredit: @UKinMorocco (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasgebergte
harry
meghan markle
kostschool
onderwijs
meisjes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?