Tit Mellil: Dit jaar al 6 bewoners overleden in het sociale centrum 'Dar Al Khir'

marokko
1
25 feb '19
Volgens een verklaring van het 'National Human Rights Institute' (NHRI) zijn dit jaar zes bewoners van het sociale centrum "Dar Al Khir" in Tit Mellil overleden.

De verklaring bericht dat bewoners van "Dar Al Khir" nog steeds onder inhumane omstandigheden leven, lijden aan ondervoeding en medische nalatigheid. Een van de bewoners, die op 18 februari stierf, had tuberculose en was niet behandeld. Erger nog, de directie nam niet de moeite om hem af te zonderen, wat suggereert dat hij verschillende mensen zou kunnen hebben besmet.

Het NHRI meldt ook problemen met de sanering van het centrum, die de gezondheid van de bewoners beïnvloedt. "Dar Al Khir" zou ook lijden aan gebrek aan personeel. Bewoners moeten huishoudelijk werk doen en zelfs zonder vergoeding zorgen voor andere bewoners.

De verklaring stelt tevens dat 90 sterfgevallen werden geregistreerd in dit sociale centrum in slechts 14 maanden, het equivalent van zes doden per maand. Een alarmerend cijfer!

Ter herinnering, een video gefilmd met een verborgen camera die de deplorabele omstandigheden laat zien waarin de bewoners van het centrum wonen, deed afgelopen zomer de ronde op de social media. Verschillende bewoners beschuldigden het personeel van het centrum ervan de hulp en de giften die voor hen bestemd zijn, in eigen zak te steken.

© Redactie 2019
marokko
titmellil
daralkhir
bewoners
overleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?