Stroppa doet SSC Napoli-huurling Machach in de ban: 'Hij speelt niet meer'

marokko
0
25 feb '19
Zijn avontuur bij de Serie B-formatie duurde nog geen maand of Zinédine Machach zorgde voor een onhoudbare situatie, spelen doet hij niet meer zolang coach Giovanni Stroppa met de scepter zwaait bij de huidige nummer 18 van die competitie.

De relatie met de eindverantwoordelijke van de formatie die de voorlaatste plek inneemt, heeft nu al onherstelbare deuken opgelopen. Dat de contractspeler van 'i Partenopei' zich onmogelijk heeft gemaakt is volledig terug te brengen naar de competitieontmoeting met Brescia (red. 2-0 nederlaag). Daar liep het 23-jarige jeugdproduct van Olympique Marseille een onnodige rode kaart op, het gevolg van uitdagend gedrag richting de arbitrage. De centrale middenvelder zou op nogal bijdehante wijze geapplaudisseerd hebben, en dat slechts een kwartier na te zijn ingebracht. 

Stroppa vindt gedrag Machach stuitend
Onprofessioneel gedrag waar Stroppa geen boodschap aan heeft, gebruik maken van de diensten van de huurling zit er dan ook niet meer in. ,,Hij liet zich van een slechte kant zien en werd daarvoor berispt. Sowieso zal dit niet meer gebeuren, daar draag ik de volledige verantwoordelijkheid voor. Spelers die zichzelf zo neerzetten zullen onder mijn bewind niet meer aan spelen toekomen'', aldus een teleurgestelde oefenmeester na afloop van dit treffen.

Het eerste halfjaar van dit nog lopende seizoen speelde Machach op huurbasis voor Carpi. Een tijdelijke oplossing die ook niet veel soelaas bood waardoor SSC Napoli dus besloot de speler tijdelijk bij Crotone te stallen. Onduidelijk is nu of hij het seizoen daar afmaakt. Bij de ploeg van Carlo Ancelotti - momenteel nummer twee in de Serie A - ligt hij nog tot medio 2022 onder contract. 

Na bij Carpi geen potten te hebben gebroken is zijn bijdrage bij Crotone tot nog toe ook miniem. Uit de vijf competitieoptredens tot nu toe kwam geen goal of assist rollen, zo ook het geval was bij Carpi, daar waar hij tien keer binnen de lijnen kwam. 

Photocredit: Yahoo Sports FR

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zinedine machach
ssc napoli
crotone
serie b
giovanni stroppa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?