Het Nederlands Instituut in Marokko krijgt definitieve subsidie

marokko
0
26 feb '19
Het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) in Rabat krijgt een structurele subsidie van het ministerie van Onderwijs, maakte de Universiteit Leiden, eigenaar van het instituut, bekend.
Het gaat om een jaarlijks bedrag van 600.000 euro. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) kwam tot dit besluit na een evaluatie van het instituut. Het NIMAR in Marokko krijgt eenzelfde bedrag van het ministerie van Buitenlandse Zaken en nog eens 1,2 miljoen van de Leidse universiteit zelf.

Het instituut biedt in Nederland ingeschreven studenten de mogelijkheid om kennis op te doen van de Marokkaanse talen, cultuur, godsdienst, de Arabische wereld en West-Afrika. "Dankzij eeuwenoude betrekkingen met de Arabische wereld heeft de Universiteit Leiden aanzienlijke kennis over de talen en culturen van Marokko kunnen opbouwen, kennis waarmee de Nederlandse samenleving haar voordeel kan doen. De universiteit doet onderzoek op vele terreinen waaronder Berber en Arabisch, geschiedenis, Islam, antropologie en recht", aldus de universiteit.

Het NIMAR, waar minder dan tien mensen werken, bestaat sinds 2006 en viel voorheen onder de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2013 werd de subsidie ervoor stopgezet. Het instituut maakte in 2017 een doorstart.
© ANP 2019
nimar
marokko
rabat
nederlands
instituut
subsidie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi