Youssoufia: Controverse over het huwelijk van een lerares en haar student

marokko
0
26 feb '19
Op zaterdag 16 februari trouwde een student van de middelbare school Al Ijtihad in Youssoufia met zijn lerares wiskunde.

Het huwelijk van de student met zijn lerares wiskunde levert de nodige gesprekken en discussies op in de huizen en cafés van de stad.

De student, 19 jaar oud, zit nog steeds in het tweede jaar van het baccalaureaat en hoopt daar dit jaar voor te slagen. Zijn vrouw en tien jaar oudere lerares komt uit de stad El Jadida. De jonggehuwden vierden hun verbintenis op 16 februari in aanwezigheid van hun respectievelijke families.

Dit nieuws heeft ook tot grote controverse tussen tegenstanders en aanhangers van deze verbintenis op het internet geleid. "De lerares en haar student zijn bovenal mensen die het recht hebben elkaar lief te hebben, ondanks het verschil in leeftijd tussen hen", zeggen degenen die het huwelijk steunen.

De tegenstanders van hun kant menen dat dit huwelijk een "veronachtzaming is van de onderwijsfunctie en de educatieve rol die het zou moeten belichamen" en wijzen op het risico van "misbruik". "Een leraar/lerares moet zijn beroep respecteren en elk vermoeden van gebrek aan integriteit moet worden voorkomen".

© Redactie 2019
marokko
youssoufia
huwelijk
lerares
student
controverse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?