Autoriteiten sluiten diverse locaties van Al Adl Wal Ihsane in Tanger, Fez en El Jadida

marokko
0
27 feb '19
De autoriteiten sloten vandaag diverse locaties van de beweging Al Adl Wal Ihsane omdat ze 'illegaal' zouden worden gerund.

De Marokkaanse autoriteiten sloten woensdag 27 december diverse locaties die "illegaal worden gerund door Al Adl Wal Ihsane", bericht Le360 op basis van bronnen binnen de lokale autoriteiten.

Verschillende gebouwen en huizen, getransformeerd door de beweging naar plaatsen van aanbidding en vergaderruimten, werden verzegeld in de steden Tanger, Fez en El Jadida. Deze beslissing wordt verklaard door de "volledig illegale aard van de transformaties die zijn aangebracht, zowel in hun bestemmingsdoel als in hun architectuur".

"Alles is gedaan in strikte overeenstemming met de wet en zoals bepaald door de wet", zei een bron binnen de lokale autoriteiten die zei dat diverse andere gebouwen van de beweging door dezelfde maatregel en om dezelfde redenen zullen worden gesloten.

Eerder deze maand sloten de autoriteiten ook een aantal niet-gelicentieerde hoofdkantoren die door beweging werden gebruikt voor "geheime ontmoetingen" in verschillende steden, waaronder Inezgane, Kenitra en Casablanca.

De "geheime ontmoetingen" van de beweging in de faciliteiten zonder vergunning schenden wet 12-90 over stedenbouw. Die wet maakt het illegaal om een woning te gebruiken als openbare ruimte voor vergaderingen. Bestuurlijke autoriteiten hebben de beweging daarnaast beschuldigd van het herontwerpen van sommige van de plaatsen als moskeeën, wat illegaal is zonder toestemming van het ministerie van Islamitische Zaken.
Photocredit: Lefr360

© Redactie 2019
marokko
aladlwalihsane
gesloten
tanger
fez
aljadida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi