Autoriteiten sluiten diverse locaties van Al Adl Wal Ihsane in Tanger, Fez en El Jadida

buitenland
0
27 feb 17:00
De autoriteiten sloten vandaag diverse locaties van de beweging Al Adl Wal Ihsane omdat ze 'illegaal' zouden worden gerund.
De Marokkaanse autoriteiten sloten woensdag 27 december diverse locaties die "illegaal worden gerund door Al Adl Wal Ihsane", bericht Le360 op basis van bronnen binnen de lokale autoriteiten.

Verschillende gebouwen en huizen, getransformeerd door de beweging naar plaatsen van aanbidding en vergaderruimten, werden verzegeld in de steden Tanger, Fez en El Jadida. Deze beslissing wordt verklaard door de "volledig illegale aard van de transformaties die zijn aangebracht, zowel in hun bestemmingsdoel als in hun architectuur".

"Alles is gedaan in strikte overeenstemming met de wet en zoals bepaald door de wet", zei een bron binnen de lokale autoriteiten die zei dat diverse andere gebouwen van de beweging door dezelfde maatregel en om dezelfde redenen zullen worden gesloten.

Eerder deze maand sloten de autoriteiten ook een aantal niet-gelicentieerde hoofdkantoren die door beweging werden gebruikt voor "geheime ontmoetingen" in verschillende steden, waaronder Inezgane, Kenitra en Casablanca.

De "geheime ontmoetingen" van de beweging in de faciliteiten zonder vergunning schenden wet 12-90 over stedenbouw. Die wet maakt het illegaal om een woning te gebruiken als openbare ruimte voor vergaderingen. Bestuurlijke autoriteiten hebben de beweging daarnaast beschuldigd van het herontwerpen van sommige van de plaatsen als moskeeën, wat illegaal is zonder toestemming van het ministerie van Islamitische Zaken.

Photocredit: Lefr360
© Redactie 2019
marokko
aladlwalihsane
gesloten
tanger
fez
aljadida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
israël
islamic jihad
gazastrook
afrika cup 2021
palestina
afc ajax
wydad
botolapro
syrië
atlasleeuwen
frmf
casablanca
team marokko
politie
marrakech
golaso
ajax
tanger
iran
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi