Proefschrift salafisme onvoldoende onderbouwd

algemeen
0
27 feb '19
Onderzoeker Mohammad Nazar Soroush, gepromoveerd aan Tilburg University, heeft een groot aantal Islamitische instellingen in zijn proefschrift als salafistisch gekwalificeerd zonder voldoende wetenschappelijke onderbouwing.

Dat heeft de externe Commissie Wetenschappelijke Integriteit vastgesteld. Volgens de commissie zijn promotor en copromotor van de promovendus tekortgeschoten met de inhoudelijke begeleiding en de beoordeling van het promotietraject. De Iraans-Nederlandse socioloog promoveerde in september vorig jaar op een onderzoek naar de salafistische gemeenschap in Nederland. Over de inhoud van zijn proefschrift ontstonden echter al snel twijfels.

De Tilburgse universiteit heeft Soroush nu gevraagd het proefschrift niet te verspreiden zonder vermelding van het oordeel van de commissie en de sancties die de universiteit heeft opgelegd. Zo is hem opgedragen een rectificatie te plaatsen in het tijdschrift Current anthropology en in de Newsletter van de American Anthropological Association.

© ANP 2019
proefschrift
salafisme
onvoldoende
onderbouwd
soroush
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?