Casablanca: 'Thee van vriendschap' om vriendschap tussen moslims en joden te vieren

buitenland
0
27 feb 19:01
Men wilde laten zien dat in Marokko verschillende religies kunnen samenleven.
Marokkaanse verenigingen, intellectuelen en kunstenaars van Islamitisch en Joods geloof verzamelden zich zondagavond in Casablanca, voor een "thee van vriendschap", een teken van eenheid, van samenleven en van verbinding die deze twee monotheïstische religies in Marokko kenmerken.

"Als activisten, jonge kunstenaars zochten we naar met welk gebaar we de symbiose konden markeren die bestaat tussen Marokkanen van beide religies, moslim en joods," zei Ahmed Ghayet, voorzitter van de vereniging "Moroccan Plurial" in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.

"De internationale context is triest", zei Ghayet, verwijzend naar de huidige gebeurtenissen met "ontheemde graven, mannen en vrouwen gestigmatiseerd omdat ze joden, moslims, christenen zijn ... "

"Het is in die zin dat we geprobeerd hebben aan te tonen dat in Marokko samenleven bestaat", zei hij, de noodzaak benadrukkend deze "grote traditie" te behouden en het vruchtbaar te maken voor toekomstige generaties.

De Marokkaanse kunstenaar Maxime Karoutchi zei van zijn kant dat "in Marokko samenleven al 2000 jaar bestaat en er altijd zal blijven", oproepend tot de acceptatie van de ander die "een buurman, een vriend, een broer" kan zijn.

Tijdens deze bijeenkomst stuurden de deelnemers een brief met de titel "Thee van vriendschap: de geluiden van broederschap", waarin ze "andere stemmen willen laten horen, andere afbeeldingen willen tonen, het geluid van andere geluiden willen maken, die van vriendschap , die van broederschap ".
© Redactie 2019
marokko
casablanca
vriendschap
samenleven
moslims
joden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
syrië
afc ajax
assist
turkije
amsterdam
transfer talks
wydad
raja
botola pro
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
team marokko
marrakech
golaso
tanger
ajax
iran
daesh
eredivisie
verenigde staten
dgsn
mohammed vi