Moord in Imlil: Families van de twee Scandinavische toeristen aangekomen in Marokko

buitenland
0
28 feb 19:05
De Deense en Noorse toeristen werden ruim 2 maanden geleden vermoord gevonden nabij Imlil.
De onderzoeksrechter van het gerechtshof in Salé ontving deze week de families van de twee slachtoffers. Als onderdeel van het gerechtelijk onderzoek in deze zaak hebben de ambassades van Noorwegen en Denemarken een advocaat uit Marrakech aan beide Scandinavische families toegewezen. Hij ontmoette de families en luisterde naar hen voordat hij voor de rechter verscheen, bericht Plurielle.ma.

De Marokkaanse politie arresteerde in totaal 23 verdachten die nu worden geconfronteerd met terreurgerelateerde aanklachten in verband met de dubbele moord op de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken en de 28-jarige Maren Ueland uit Noorwegen.

Louisa en Maren waren op vakantie in Marokko. Ze kampeerden 's nachts in het Atlasgebergte tussen Imlil en de berg Toubkal in een afgelegen gebied. De twee toeristen werden op 17 december dood gevonden, een onthoofd en een met een doorgesneden keel.

Het nieuws over de tragische dood van Louisa en Maren maakte internationale krantenkoppen en bedroefde Marokkanen die ook geschokt waren en ontsteld dat de dubbele moord in hun land plaatsvond.

Marokkanen gingen massaal naar de Noorse en Deense ambassades in Rabat om hun solidariteit te uiten en ondertekenden een petitie waarin de doodstraf werd geëist voor de eerste vier gearresteerde verdachten. Marokko heeft sinds 1993 de doodstraf niet meer uitgevoerd.
© Redactie 2019
marokko
imlil
moord
familieleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
israël
gazastrook
islamic jihad
palestina
afc ajax
syrië
wydad
afrika cup 2021
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
team marokko
marrakech
golaso
tanger
ajax
iran
daesh
eredivisie
verenigde staten
dgsn
mohammed vi