Wanhopige, blinde werkloze afgestudeerden zeggen dat ze klaar zijn voor een 'collectieve zelfmoord'

marokko
4
28 feb '19
De minister van Familie en Solidariteit wordt opnieuw geconfronteerd met de woede van afgestudeerde blinden en slechtzienden die hun recht op werk eisen.

De minister van Familie en Solidariteit wordt opnieuw geconfronteerd met de woede van afgestudeerde blinden en slechtzienden die hun recht op werk eisen. Na de dood van een van hen die vier maanden geleden van het dak van het ministerie viel, dreigen ze nu 'collectieve zelfmoord' te plegen.

De coördinatie van blinde en slechtziende afgestudeerden gaf deze week een verklaring uit en kondigde daarin de beslissing van haar leden aan om "massaal zelfmoord te plegen in de komende dagen". Een vreselijke aankondiging die volgt "als een resultaat van de marginalisatie die ze hebben geleden sinds het jaar 2011".

In de aankondiging herinnert de coördinatie aan hun strijd en aan alle sit-in georganiseerd om de rechten van blinden en slechtzienden te verdedigen. "We hebben verschillende sit-ins georganiseerd, waarvan de belangrijkste op het dak van het ministerie van Familie en Solidariteit waarbij de martelaar Saber El Haloui overleed", aldus de verklaring.

De coördinatie voegde ook toe dat de minister van Familie en Solidariteit, Bassima Hakkaoui, hen op een bijeenkomst op 19 februari vertelde dat ze geen steun heeft ontvangen van de andere betrokken afdelingen en "de overheid zal niet meer doen dan wat al is gedaan."

Uitgeput en wanhopig zeggen de blinden en slechtzienden dat ze klaar zijn om zich te offeren in de hoop dat hun gebaar niet nutteloos zal zijn. "We hopen dat dit toekomstige generaties in deze categorie in staat zal stellen beter te leven." De coördinatie eindigde met het verzoek aan burgers om "te bidden voor hun ziel".

Bijgevoegde foto is een archieffoto.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2019
marokko
blinden
slechtzienden
collectieve
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?