Contractdocenten in Marokko: Het basisstatuut zal worden herzien

buitenland
1
1 mrt 17:00
De Marokkaanse regering heeft beloofd positief te reageren op de eisen van duizenden contractdocenten.
De contractdocenten, die de precairheid van hun situatie aan de kaak stelden, wonnen uiteindelijk hun zaak na de reeks demonstraties die ze hadden gehouden. De status van contractdocenten in regionale onderwijs- en opleidingsacademies zal binnenkort worden herzien, zei de regering toe.

De regering verbindt zich ertoe de status van contractdocenten te herzien "in overeenstemming met het beginsel van gelijke rechten en plichten, zei regeringswoorder Mustapha El Khalfi gisteren na de wekelijkse regeringsraad.

El khalfi voegde daaraan toe dat "de hervorming van het onderwijs de stabiliteit van de tewerkstelling van leraren vereist".

De overheid belooft ook de pensioenregeling voor deze categorie te herzien. Het gaat om een combinatie van het collectieve pensioenstelsel van openbare instellingen en het Marokkaanse pensioenfonds dat specifiek is voor het ambtenarenapparaat.

Het dossier van contractdocenten was al enkele maanden geblokkeerd en de contractleraren hebben meerdere malen gedemonstreerd. Contractdocenten weigeren de 2-jarige contracten van regionale academies (Arefs). Ze eisen hun integratie in de basisverordening van de ambtenaren van het ministerie van Onderwijs.
© Redactie 2019
marokko
onderwijs
contractdocenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
mauritanië
caf
amsterdam
racisme
rabat
burundi
rotterdam
midelt
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi