Ain Atiq: 10-jarig meisje overleden na de val van deel van een schoolpoort

marokko
0
1 mrt '19
Donderdagochtend vond er een dramatisch ongeval plaats in Ain Atiq.

Op donderdag 28 februari verloor een schoolmeisje haar leven doordat een deel van de poort van de ingang van haar school op haar neerstortte. De school is gelegen in Ain Atiq, een gemeente in de prefectuur Skhirat-Témara in de regio Rabat.

Volgens verschillende lokale bronnen raakte de opzichter van de school ook gewond in deze tragedie. Hij werd onmiddellijk naar de spoedeisende hulp van het provinciale ziekenhuis Sidi Lahcen gebracht in de stad Témara, bericht nieuwsmedium Lefr360.

Een groep verontwaardigde burgers, vooral ouders van leerlingen, en het onderwijsteam van de school demonstreerden voor de school om te protesteren tegen de staat van de school en de nalatigheid van het bestuur. Er werden diverse video's op Facebook gepost, één van deze video's toont zelfs het lichaam van het bloedige meisje, wachtend op hulp (video delen wij niet).

Getuigenissen voor de camera worden voornamelijk gemaakt door boze ouders, die twijfelen aan de passiviteit van de oudervereniging, die hun rechten niet verdedigt. Andere getuigen zijn verontwaardigd over de gevaren waaraan schoolkinderen worden blootgesteld op deze school, die zelfs geen aangestelde toezichthouder heeft, en in plaats daarvan een opzichter die door de ouders zelf wordt betaald.

De ouders van studenten uitten ook hun woede over de staat van verval van de school, waarin zelfs de toiletten onbegaanbaar zijn en waar zwerfhonden in rondzwerven.

© Redactie 2019
marokko
ainatiq
meisje
poort
school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?