Tanger: 20 mensen veroordeeld tot 168 jaar gevangenisstraf voor het vormen van een terreurcel

marokko
0
2 mrt '19
De leden van de cel overviel o.a. drugsbaronnen om zichzelf te financieren.

De rechtbank belast met terrorismezaken bij het Hof van Beroep in Rabat veroordeelde op donderdag 20 leden van een terreurcel in Tanger tot straffen variërend van 2 tot 14 jaar.

Het dagblad Al Akhbar bericht vandaag dat de 20 personen waren gearresteerd voor het samenstellen van een terreurcel, maar ook voor andere criminele activiteiten zoals diefstal, wapenbezit, geweld en drugssmokkel. Het onderzoek toonde aan dat de terreurcel trouw had gezworen aan de terroristische organisatie Daesh.

Uit het onderzoek bleek ook dat ze drugsbaronnen aanvielen om drugs en gesmokkelde tabak en alcohol te stelen. Vervolgens eisten ze grote sommen van de drugsbaronnen als ze hun illegale handelswaar terug wilden. Volgens de krant bedreigden enkele verdachten een drugsbaron met messen en stalen 2,5 ton chira van hem. Ze claimden vervolgens 900.000 dirham in ruil voor de gestolen goederen.

Al Akhbar bericht dat de zaak uitbrak nadat een persoon zich had laten vallen vanaf de 7e verdieping van een gebouw in het centrum van Tanger. Hij probeerde de criminele bende te ontvluchten. Bij het onderzoeken van de dood van de man in kwestie, ontdekte de politie wat er daadwerkelijk aan de hand was en konden ze de betrokken personen arresteren met behulp van de inlichtingendiensten.

© Redactie 2019
marokko
terreurcel
tanger gevangenisstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi