Marokkaanse chef-kok krijgt Michelin-ster

buitenland
0
2 mrt '19
De Marokkaanse chef-kok Fayçal Bettioui werd bekroond met een Michelin-ster bij de uitreiking voor het jaar 2019, gehouden op 26 februari.

Deze editie van de uitreiking onthulde dat Fayçal Bettioui zich wist te onderscheiden van vele anderen. Faycal werkt als chef-kok in het restaurant Zur Krone in Duitsland, waar hij tevens eigenaar van is. Faycal is de eerste Marokkaan in Duitsland die de Michelin-ster toebedeeld krijgt nadat hij een zeer veeleisende jury verleidde met zijn kookkunsten.

Met de Michelin-ster werd Faycal bekroond voor zijn harde werk de afgelopen 20 jaar in de VS en Duitsland, bericht medias24. Fayçal Bettioui werkte eerder bij twee restaurants in Miami.

Fayçal, afkomstig uit Casablanca, behaalde een bachelordiploma in de exacte wetenschappen, waarna hij begon met een studie in computertechnologie en uiteindelijk besloot te kiezen voor tandheelkunde. Terwijl hij voor zijn bachelor studeerde aan de Florida International University in Miami, besloot Fayçal Bettioui om zijn passie voor koken nieuw leven in te blazen.

In september 2015 verhuisde hij naar Neupotz om het management van Zur Krone over te nemen. Daar wachtte hem een zware taak omdat het een van de oudste gastronomische restaurants in de stad was.

Fayçal Bettioui stelde dat Zur Krone zijn persoonlijke verhaal weerspiegelt met een menu dat de kostbare smaken van zijn jeugd combineert met de innovatieve texturen van een moderne en gedurfde gastronomie. Met zijn multiculturele stijl zorgde hij voor een unieke signatuur.

Photocredit: Medias24

© Redactie 2019
marokkaanse
chef
michelin
ster
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi