El Hamdaoui lovend: 'Gaat denk ik een hele mooie toekomst tegemoet'

marokko
6
4 mrt '19
Dat de Nederlandse pers de loftrompet stak voor het basisdebuut van Mohammed Ihattaren, dat is één ding. Dat collega's zich lovend uitlaten over het nog maar 17-jarige talent, dat geeft alleen maar nog meer glans aan de eerste keer dat hij als basisklant op het wedstrijdformulier stond.

Het is voor de aanvallende middenvelder een debuutseizoen wat nu al niet meer stuk kan. Na in de winterstop definitief te zijn overgeheveld naar de A-selectie - toen maar 16 jaar jong - duurde het niet lang of het jeugdexponent kreeg ook kansen toebedeeld in de hoofdmacht van Mark van Bommel. De absolute bekroning van zijn nog prille carrière tot nu toe was de basisplaats van afgelopen zaterdag op bezoek bij Excelsior Rotterdam (red. 0-2). Een optreden waar hij óók bij de tegenstander veel indruk maakte, zo ook op Mounir El Hamdaoui. Laatstgenoemde was in gesprek met de Telegraaf erg te spreken over de middenvelder. 

''Leeftijd is maar een getal''
Op het veld was de voormalig Marokkaans-international getuige van het talent wat uit de verf kwam, er zou een echte technicus schuilen in Ihattaren. ,,Hij is heel rustig aan de bal, heeft een goed overzicht en gevoel in z'n linkerbeen.'' Als hij het qua mentaliteit en motivatie weet te belopen dan staat er nog veel moois voor hem in het verschiet, aldus de 34-jarige El Hamdaoui. ,,Leeftijd is maar een getal. Als hij zich goed blijft ontwikkelen en stabiel in zijn hoofd blijft, gaat hij denk ik een heel mooie toekomst tegemoet.''

Photocredit: @NOSVoetbal (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mohammed ihattaren
psv
eredivisie
basisdebuut
mounir el hamdaoui
telegraaf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?