Marrakech: Politie arresteert twee Belgische fraudeurs

marokko
0
4 mrt '19
De politie in Marrakech heeft twee Belgische staatsburgers gearresteerd voor fraude. Zij beweerden te handelen namens het Belgische Koninklijk Paleis.

Donderdag 28 februari moest de politie van Marrakech ingrijpen na een gevecht in een villa in de wijk Hivernage, bericht Lefr360.

Hajar AS, een Frans-Tunesische burger die werkzaam is als makelaar in onroerend goed, en Moncif Hamad S., een chauffeur, beschuldigden het Belgische duo van oplichting. Het Belgische duo bestaat uit Vincent Christian V., een Belgische burger, en Naima M., een Belgisch-Marokkaanse staatsburger.

Volgens de politie van Marrakech kwamen de Belgische staatsburgers in contact met hun vermeende slachtoffers via e-mails en documenten gestempeld met het wapen van het Koninklijk Paleis van België.

De vermeende oplichters vroegen wat nodig was om de verjaardag van een Belgische prins voor te bereiden, die Marrakech voor deze viering zou hebben gekozen. Hajar AS en Moncif Hamad S. zouden aanzienlijke kosten hebben gemaakt om hotels en pensions voor gasten te vinden en om luxe voertuigen te huren.

Volgens de politie ontkende het Belgische duo de feiten niet en beweerde Naima M. in het verleden te hebben gewerkt in het Belgische Koninklijk Paleis, waarvan ze een visitekaart had bewaard. Het echtpaar gebruikte dit om uit hun financiële crisis te geraken.

Op bevel van de officier van justitie bij de rechtbank in Marrakech werden de Belgische onderdanen in politiehechtenis geplaatst voor verder onderzoek. Daaruit bleek dat Vincent Christian V. al antecedenten had in Marokko. Er waren reeds twee zoekbevelen in augustus 2018 en in januari 2019 tegen hem uitgegeven voor fraude door de gerechtelijke politie van Marrakech en die van Tanger. Beide zoekbevelen waren eenduidig, hij mocht het nationale grondgebied absoluut niet verlaten.

In juli 2018 zat Vincent Christian V. zelfs enige tijd in de gevangnis "Loudaya" wegens oplichting van het hotel "Tigmiza". Hij weigerde daar zijn verblijf te betalen omdat hij beweerde dat hij een vriend was van premier Charles Michel, die op dat moment in het hotel "La Mamounia" verbleef voor een officieel bezoek aan Marokko.

Het onderzoek is momenteel voltooid en de twee verdachten zullen voor de rechtbank in Marrakech worden voorgeleid.

© Redactie 2019
marokko
marrakech
oplichting
belgen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi