Contractdocenten zijn 6-daagse staking begonnen in Marokko

marokko
0
5 mrt '19
De docenten zeggen dat ze staken om de regering te dwingen om eerlijke en dringende oplossingen te bieden voor hun situatie.

Contractdocenten begonnen gisteren aan een "zesdaagse regionale sit-in" in het hele land, vergezeld door een "nationale staking", bericht MoroccoWorldNews.

De Nationale Federatie van Leraren (UMNT) betuigde zijn solidariteit met de leraren en veroordeelde wat zij  "vergeldingsacties tegen leraren noemden die gedwongen werden contracten te tekenen'.

De UNMT riep de regering en het ministerie van Onderwijs op om eerlijke en dringende oplossingen aan te bieden voor contractdocenten om de groeiende spanningen in de sector te beëindigen.

UNMT beschuldigt de regering van "discriminatie tussen leerkrachten" in Marokko door een aantal leraren in te huren via contractuele tewerkstelling bij regionale academies voor een vast termijn (meestal 2 jaar).

In tegenstelling tot de permanente leraren die als overheidsmedewerkers in dienst zijn, hebben contractdocenten geen toegang tot gezondheidszorgdekking en een pensioenfonds. Hoewel ze hetzelfde salaris ontvangen, worden ze betaald door de regionale academies met wie ze een contract hebben afgesloten.

© Redactie 2019
marokko
contract
docenten
stakind
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?