Marokko waarschuwt Arabische landen opnieuw voor Iran

marokko
15
5 mrt '19
Marokko waarschuwde de Arabische wereld opnieuw voor de kwaadaardige doelstellingen van Iran.

Marokko waarschuwde tijdens de 36e Raad van Arabische ministers van Binnenlandse Zaken in Tunis, de Arabische wereld tegen de kwaadaardige doelstellingen van Iran, zijn destructieve beleid en zijn steun voor het terrorisme. De boodschap uit Rabat werd zondag duidelijk overgebracht door het hoofd van de Marokkaanse delegatie, Abdelouafi Laftit, minister van Binnenlandse Zaken.

Volgens het dagblad Assabah wees de Marokkaanse minister op de Iraanse manoeuvres die interne strijd voeden om de Arabische landen te destabiliseren. Deze bedreigingen, zei de Marokkaanse minister, zijn niet alleen beperkt tot een specifiek Arabisch land, maar strekken zich uit tot de hele Arabische natie om tweedracht te zaaien. In dezelfde geest, benadrukte de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, worden de manoeuvres van Teheran georkestreerd door het aannemen van een destructief beleid en financiële en militaire steun voor daden van geweld en terrorisme.

In dit verband benadrukte het dagblad Al Ahdath Al Maghribia ook vandaag dat Marokko krachtig reageerde op de acties en manoeuvres van Teheran, waarbij men zo ver ging als het verbreken van de diplomatieke betrekkingen met Iran. De veiligheid van het land en zijn territoriale integriteit zijn onoverkomelijke rode lijnen.

© Redactie 2019
marokko
waarschuwing
iran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?