Een Marokkaanse vertelt over haar bekering tot het Christendom (video)

marokko
5
5 mrt '19
In een video die snel rond ging op social media, vertelde de 29-jarige Sara openlijk over haar bekering tot het Christendom.

Zoals de meeste Marokkanen, groeide Sara op in een Islamitische gezin. Maar tijdens haar eerste twee jaar van haar studie ontmoette ze mensen met uiteenlopende opvattingen.

"Ik ontmoette atheïstische mensen, salafisten, Baha'is, en ik besefte dat er meer was dan de Islam", vertelde ze aan Lalla Fatema.

"In het begin had mijn familie het moeilijk om dit te begrijpen en werd ik er soms van beschuldigd mijn religie te verkopen of geld aan te nemen om een christen te worden", vertelde Sara.

Sara is drie jaar getrouwd en is moeder van een baby van één maand oud die 'Julia' heet. Maar ze is bang dat de autoriteiten zullen weigeren haar dochter in het familieregister te registreren vanwege haar naam. Sara hoopt ook dat er binnenkort plaatsen van aanbidding zullen zijn voor de Marokkaanse Christelijke gemeenschap.

Op internet zijn de meningen van internetgebruikers gemengd, tussen degenen die kritiek hebben op haar keuze en degenen die pleiten voor tolerantie.

Photocredit: LallaFatema.ma

© Redactie 2019
marokko
bekering
christendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi