DGNS ontkent 'zuuraanvallen op vrouwen' in Marokko

marokko
0
5 mrt '19
Via whatsapp gaat er een audioclip rond waarin wordt beweerd dat zes Marokkaanse vrouwen slachtoffer zijn geworden van zuuraanvallen.

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) ontkende de "valse informatie" die via WhatsApp wordt verspreid. In de audioclip is een vrouw te horen die beweert dat op één dag zes vrouwen met zuur werden aangevallen door personen die deden alsof ze bedelaars waren langs de kant van de weg.

Medewerkers bij DGSN kregen lucht van de audioclip waarin deze fictieve criminele feiten werden beschreven, samen met opmerkingen waarin stond dat de opname zou zijn uitgezonden op een radiostation, aldus een verklaring van DGSN.

Onderzoek heeft aangetoond dat de veiligheidsdiensten in het hele land geen dergelijke gevallen hebben geregistreerd, erop wijzend dat geen meisje of vrouw is misvormd als gevolg van de handeling die is beschreven in de audio-opname.

De veiligheidsdiensten hebben ook het radiostation geraadpleegd, die ontkende een audioclip of informatie van dit type te hebben gepubliceerd, aldus de verklaring.

DGSN geeft tot slot aan dat het onderzoek zal worden voortgezet om te bepalen wie achter het delen van deze "valse informatie" zit.

© Redactie 2019
marokko
dgsn
ontkenning
zuuraanvallen
vrouwen
whatsapp
audioclip
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi