Rebbah opent onderzoek na ontdekking van een administratief document bij een pindaverkoper

marokko
0
6 mrt '19
Het ministerie van Energie, Mijnen en Duurzame Ontwikkeling heeft besloten een onderzoek in te stellen naar het illegaal lekken van een administratief document.

In een verklaring in reactie op een krantenartikel over "de ontdekking van gevoelige diplomatieke documenten", heeft het ministerie onderzoeken uitgevoerd waarvan de voorlopige bevindingen hebben aangetoond dat het om het illegaal lekken gaat van een administratief document. Het vertrouwelijke en gevoelige document werd gevonden bij een pindaverkoper.

Rebbah, de minister van Energie, Mijnen en Duurzame Ontwikkeling, benadrukte dat "de procedure kan worden voltooid in overeenstemming met de geldende administratieve en juridische bepalingen om de feiten vast te stellen en passende maatregelen te nemen".

"Op basis van het feit dat het ministerie verantwoordelijk is voor het beheer van strategische sectoren en vestigingen, moet de informatie met professionaliteit en waakzaamheid worden behandeld en deze zaak moet aan het licht worden gebracht om de institutionele gegevens te beschermen en de richtlijnen te behouden tegen eventuele negatieve gevolgen ", voegde de verklaring eraan toe.

Het ministerie heeft verder verklaard dat het bestuurlijke zaken en gegevens behandelt in het licht van juridische procedures, met name voor strategische en diplomatieke dossiers.

© Redactie 2019
marokko
document
lekken
pindaverkoper
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?