KNVB-directeur tegen 'vastspelen' Ihattaren: 'Is niet ons beleid'

marokko
4
6 mrt '19
Art Langeler - directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB - zegt dat een dergelijke oproep niet in lijn is met hoe de voetbalbond handelt met het oog op de toekomst.

Met nog maar net zes optredens namens de hoofdmoot van PSV in de Eredivisie lijkt er langzaam maar zeker een 'interlanddiscussie' op gang te worden gezet. Mohammed Ihattaren, beschikkend over zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit, zal vroeg of laat voor een bepalende keuze komen te staan. Waar het nog maar 17-jarige jeugdexponent van PSV de vertegenwoordigende jeugdelftallen Oranje U15 tot aan Oranje U19 doorliep, is de kans groot dat óók de Marokkaanse voetbalbond FRMF te zijner tijd een beroep gaat doen op zijn persoon. Voor een wanhoopsoproep vanuit de KNVB voor het grote Oranje hoeft men op dat vlak nog niet te vrezen, althans dat is wat Langeler woensdagochtend optekende. 

''Beleid is niet om spelers van 17 jaar een keer een paar minuten te laten invallen''
Noodzaak om vaak betreurde 'Ziyech-scenario' te voorkomen is er niet vanuit Zeist, daar waar de KNVB zetelt. In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Langeler - die overigens geen specifieke namen noemt - het volgende weten over de kwestie: ,,Het is een zaak voor de bondscoach en uiteindelijk maakt een speler de keuze zelf. Het beleid is niet om spelers van 17 jaar een keer een paar minuten te laten invallen om ze voor de rest van hun leven binnen te hebben voor Oranje. De bondscoach bepaalt op basis van kwaliteit of iemand goed genoeg is en zal uiteindelijk de gesprekken voeren met de betrokken speler.''

Photocredit: KNVB.nl

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
art langeler
knvb
mohammed ihattaren
oranje
team marokko
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?