Bekende Marokkaanse zakenvrouw bijna opgelicht door een bende oplichters

marokko
0
6 mrt '19
Hajja Zahra, de zakenvrouw die 12 miljoen dirham spendeerde om een middelbare school te bouwen in Ouled Fares, raakte bijna verstrikt in de val van een bende oplichters.

Bijna heel Marokko heeft inmiddels wel van Najia Nadir gehoord. Deze vrouw, die bekend staat als Hajja Zahra, tekende onlangs een overeenkomst met de provincie Settat en het ministerie van Onderwijs om de bouw van een middelbare school en de renovatie van een basischool in Ouled Fares te financieren.

Haar verhaal, dat uitvoerig in de media werd besproken, heeft de aandacht getrokken van een criminele bende die wilde profiteren van haar vrijgevigheid, bericht het dagblad Al Akhbar vandaag.

Het begon met een oproep voor donaties. Een man uit de stad Ben Hmad vroeg de zakenvrouw zijn zoon te helpen met een ongeneeslijke ziekte. Volgens het dagblad vroeg de man om een bedrag van 30.000 dirham voor analyse. Najia Nadir reageerde snel op zijn verzoek, waarna hij haar opnieuw om een donatie vroeg. Ditmaal vroeg hij echter om maar liefst 600.000 dirham, waarbij hij beweerde dat zijn kind dringend een transplantatie in het buitenland moest ondergaan.

Ze detecteerde de scam van mijlenver en waarschuwde de Koninklijke Gendarmerie. Die zette een valstrik op en liet haar een afspraak maken met de man om hem zogenaamd het geld te geven. De oplichter werd ter plekke gearresteerd en in bewaring genomen.

Tijdens de ondervraging door de politie, biechtte de man op dat hij ook nog twee medeplichtigen had, één wonend in Casablanca en de ander in Rabat. Beide medeplichtigen werden vervolgens gearresteerd in een café in de hoofdstad, bericht Al Akhbar.

© Redactie 2019
marokko
zakenvrouw
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?