Transfer Talks: El Azzouzi gaat de Eredivisie wéér in, nu met FC Emmen

marokko
1
7 mrt '19
Nadat eind december in goed overleg het dienstverband met Ajax werd ontbonden, is het Zakaria El Azzouzi nu gelukt om zich te binden aan een andere Eredivisie-formatie.

Voor de rest van het nog lopende seizoen verdedigt het jeugdexponent van Ajax de kleuren van de huidige nummer 16 van de competitie. Ondanks het feit dat de aanvaller bij zijn contractclub jarenlang te boek stond als één van de meest veelbelovende talenten uit de eigen opleiding - met name ten tijde van zijn periode in de A1 (red. glansrijke optredens in de UEFA Youth League destijds) - kwam het niet tot een kans in het eerste elftal.

De 22-jarige centrumspits werd ondergebracht bij FC Twente, Sparta Rotterdam en als laatste dus Excelsior Rotterdam. Huurperiodes (sinds seizoen 2015/2016) waar uit 51 competitiewedstrijden 11 treffers rolden, assistgever was El Azzouzi tweemaal. 

''Teamspirit bij FC Emmen sprak mij enorm aan''
Via de website van zijn werkgever laat hij het volgende weten over dit volgende hoofdstuk in zijn nog prille carrière: ,,De afgelopen maand heb ik mijn conditie op peil gehouden bij FC Twente, dus ik ben fit. De teamspirit bij FC Emmen sprak mij enorm aan. Ik wil de club en de supporters graag helpen om in de Eredivisie te blijven.'' 

Caps voor het 'grote Marokko' heeft El Azzouzi (nog) niet achter zijn naam staan, wel was aan hem de eer om te debuteren in de definitieve selectie van #TeamMarokko. In mei 2016 selecteerde Hervé Renard hem en Ouasim Bouy voor de oefeninterland tegen DR Congo en het Afrika Cup 2017-kwalificatieduel tegen Libië. 

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zakaria el azzouzi
ajax
fc emmen
eredivisie
transfervrij
spits
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?