Migratie: Europese Commissie pleit voor intensivering van de hulp aan Marokko

marokko
0
7 mrt '19
De Europese Commissie feliciteerde Marokko met zijn acties op het gebied van migratie en onderstreepte zijn bereidheid om een nauwere samenwerking met het Koninkrijk te ontwikkelen.

Dimitris Avramopoulos, EU-commissaris voor migratie, tweette dat de Europese Commissie uitkijkt naar een nauwere, diepere en meer ambitieuze samenwerking met Marokko

Deze tweet komt als antwoord op de publicatie (door de EU) van de vooruitgang die de afgelopen vier jaar is geboekt en de maatregelen die nog steeds nodig zijn om de huidige en toekomstige migratie-uitdagingen aan te pakken.

In een verklaring heeft de Europese Commissie met betrekking tot de route langs de westelijke Middellandse Zee, opgeroepen om de hulp aan Marokko te intensiveren, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Deze hulp, legt Brussel uit, "moet de voortzetting omvatten van de uitvoering van het programma van 140 miljoen euro ter ondersteuning van het grensbeheer, evenals de hervatting van de onderhandelingen met Marokko over versoepeling van het visumregime."

© Redactie 2019
marokko
eu
migratie
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?