Rabat: Arrestatie van een vrouw die kankerpatiënten oplichtte

marokko
1
7 mrt '19
Een ongelofelijk schandalig verhaal!

De onderzoeksrechter bij het gerechtshof in Rabat beval de vastzetting van een vrouw in de plaatselijke gevangenis van Salé. Haar misdaad? Ze was terminaal zieke kankerpatiënten aan het oplichten.

Sommige mensen, gewetenloos, profiteren van het leed van anderen. Dit is het geval bij deze vrouw die geld heeft genomen van mensen met kanker en hun geliefden, en hen zogenaamde zeer dure behandelingen aanbood.

Het dagblad Assabah bericht vandaag dat de vrouw de kankerpatienten in hun eindstadium oplichtte. Ze werd ontmaskerd door de broer van één van haar slachtoffers. De krant legt uit dat zijn zus werd behandeld in het huis van deze vrouw, waarbij de oplichtster zogenaamd gebruik maakte van warmte om de kankercellen te doden.

De man zag de verslechtering van de gezondheidstoestand van zijn zus en liep, kwetsbaar, in de val van de oplichtster. Hij betaalde haar regelmatig grote bedragen. Het was pas na de dood van zijn zus, in een kliniek in het buitenland, dat hij zich bewust werd van de oplichterij. Hij besloot een klacht in te dienen tegen de pseudo-genezer bij het parket van de hoofdstad.

Tijdens het verhoor bekende de vrouw aanzienlijke sommen geld te hebben ontvangen van verschillende kankerpatiënten, in ruil voor "genezing". Volgens Assabah zou het totale bedrag meer dan 460.000 dirham zijn.

© Redactie 2019
marokko
rabat
oplichten
kankerpatienten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi