Moord in Imlil: 14 mensen vervolgd in Denemarken voor het delen van gruwelijke videobeelden

marokko
0
8 mrt '19
De 14 personen worden vervolgd voor het delen van de beelden van de executie van één de slachtoffers.

De Deense politie kondigde op donderdag (7 maart) aan dat ze een rechtszaak zijn gestart tegen 14 mensen die verdacht worden van het publiceren van een video op social media. In de video is de executie te zien van een jonge Scandinavische wandelaar in Imlil afgelopen december.

"Van de 118 ontvangen en onderzochte tips resulteerden er 14 in een voorlopige aanklacht. De 14 mensen worden beschuldigd van het overtreden van het strafrecht door de video te delen, meestal via Facebook Messenger of andere sociale netwerken", zei een woordvoerder van de politie, Michael Kjeldgaard, geciteerd in een verklaring. Twee van hen worden ervan beschuldigd terrorisme te verheerlijken, zei Kjelgaard tegen het AFP.

De twee Scandinavische wandelaars, een 24-jarige Deense en een 28-jarige Noorse, waren in Imlil op vakantie. Hun lichamen werden medio december ontdekt op een geïsoleerde plaats. Eén van hen was onthoofd en bij de ander was de keel doorgesneden.

Een video van de executie werd op grote schaal verspreid via social media, waaronder door veel jongeren. Zes van de aangeklaagden, van wie de identiteit niet is bekendgemaakt, zijn tussen de 13 en 18 jaar oud.

© Redactie 2019
marokko
imlil
denemarken
vervolging
video
executie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?