Israëliërs vervalsen documenten om de Marokkaanse nationaliteit te verkrijgen

marokko
8
8 mrt '19
BNPJ rolde een crimineel netwerk op die verdacht worden het vervalsen van officiële documenten.

De BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid) heeft op dinsdag en woensdag (5-6 maart) tien personen gearresteerd die verdacht worden van banden met een crimineel netwerk die officiële documenten vervalsten om de Marokkaanse nationaliteit te verkrijgen. De groep werd gearresteerd op basis van informatie van de inlichtingendienst DGST.

Onder de beklaagden die in deze zaak zijn aangehouden, bevinden zich in dit stadium van het onderzoek een Joodse Marokkaan, drie politiefunctionarissen, twee overheidsfunctionarissen, een verkoopmanager van een reisbureau en drie personen die verdacht worden te hebben deelgenomen aan het faciliteren van deze criminele handelingen, bericht het het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring.

De belangrijkste doel van dit criminele netwerk was om begunstigden toe te staan om Marokkaanse paspoorten te verkrijgen, voor illegale doeleinden, in ruil voor sommen geld variërend van $5000 tot $7000, waarschijnlijk profiterend van de medeplichtigheid van de politieambtenaren en overheidsfunctionarissen om vervalste officiële documenten te verkrijgen.

De verklaring voegde daaraan toe dat de handelswijze van het netwerk, dat werd geleid door de Joodse Marokkaan, bestond uit het vervalsen van documenten om Israëlische burgers van niet-Marokkaanse afkomst te helpen valse bewijzen te verkrijgen voor registratie in het burgerlijk register van Marokko. De leider van de groep vroeg dan vervolgens via de rechtbank om toestemming om de burgerlijke staat te registreren en valse geboorteakten te verkrijgen.

De verdachten zijn in politiehechtenis geplaatst gedurende het verdere onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van de bevoegde officier van justitie.

© Redactie 2019
marokko
israeliers
marokkaanse
nationaliteit
vervalsing
documenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi