'Renard legt contact met twijfelaar Barkok, oproep aanstaande'

marokko
11
10 mrt '19
Exact een jaar geleden liet de aan Fortuna Düsseldorf verhuurde Aymen Barkok weten voorlopig nog onderdeel te willen blijven van de Duitse vertegenwoordigende jeugdploegen, nu dus Jong Duitsland.

Anders dan we hadden kunnen vermoeden lijkt de contractspeler van Eintracht Frankfurt toch uit te gaan wijken naar de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Volgens de laatste berichtgeving had de 20-jarige middenvelder - dit seizoen tot dusver zes keer in actie gekomen in de Bundesliga - onlangs nog de eer om door Hervé Renard gecontacteerd te worden. Het gerucht gaat dat het jeugdexponent binnen afzienbare tijd een oproep kan verwachten voor de hoofdmacht van Marokko. Zoals gezegd komt Barkok momenteel nog uit voor de beloften van de Duitsers, daar heeft hij één cap achter zijn naam staan (red. debuut tijdens oefeninterland tegen Hongarije U21, oktober 2017). 

Barkok liet het in maart van vorig jaar nog even voor wat het was
In aanloop naar het afgelopen WK liet de speler in kwestie zich dus al kort uit over zijn toekomstige interlandcarrière tegenover FNP.de: ,,Mijn ouders zijn Marokkaans, vanuit dat oogpunt zou het mooi zijn om voor Marokko uit te komen. Maar nu ontwikkel ik mezelf nog bij de Duitse vertegenwoordigende jeugdelftallen, wat er daarna gaat gebeuren daar houd ik me nu nog niet echt mee bezig.''

Het is overigens ook zo dat de keuzeheer van Jong Duitsland, Stefan Kuntz, achter de speler in kwestie aan zit. Hij wil hem strikken voor het aankomende EK U21, deze week zou hij met Barkok om de tafel gaan zitten hierover.

Photocredit: DFB.de

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
aymen barkok
eintracht frankfurt
team marokko
frmf
dfb
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?