Hammouchi beveelt onderzoek naar ernstige beschuldigingen van politie-informant

marokko
1
11 mrt '19
Het hoofd van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft de opening van een onderzoek gelast naar de zware beschuldigingen door een politie-informant tegen veiligheidsfunctionarissen in de stad Salé.

Diverse schandalen werden onthuld door een politie-informant in Salé, berichtte het dagblad Al Massae dit weekend. Deze beschuldigingen werden door een politie-informant in een video op sociale netwerken geplaatst en waren gericht tegen hoge veiligheidsfunctionarissen.

Volgens Al Massae vroeg de politie-informant in de video om te worden beschermd tegen de bedreigingen die tegen hem en leden van zijn familie werden geuit vanwege de diensten die hij als informant heeft verleend. De man zei dat hij geluidsopnamen heeft die de waarheidsgetrouwheid van zijn versie bewijzen. De informant citeert ook de namen van verschillende politieagenten die steekpenningen hebben ontvangen van drugsdealers en illegale alcoholdealers in de buurt van Oulad Moussa Salé.

De informant beschuldigt verschillende hoge veiligheidsfunctionarissen ervan hem in de steek te hebben gelaten, ondanks de diensten die hij hen heeft verleend. Hij legt uit dat politieagenten hem na elke arrestatie belden om hem te vragen de rol van onderhandelaar op zich te nemen. Hij werd aangespoord geld te vragen aan de dealers om kwijtschelding of verlichting van de aanklacht.

Al Massae verzekert dat dit schandaal waarschijnlijk repercussies zal hebben voor verschillende politieagenten in Salé, vooral die vermeld in de getuigenverklaring van de informant.

© Redactie 2019
marokko
sale
dgsn
hammouchi
politie-informant
beschuldigingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?