Vliegtuigcrash Ethiopian Airlines: Namen van Marokkaanse slachtoffers zijn bekend gemaakt

buitenland
0
11 mrt '19
De namen van de twee Marokkaanse slachtoffers van de Boeing 737-crash van Ethiopian Airlines zijn bekend gemaakt.

De twee slachtoffers zijn Marokkaanse functionarissen die naar Nairobi afreisden om deel te nemen aan een belangrijke milieuconferentie onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Het eerste slachtoffer is de 60-jarige Ahmed Ben Chihabe, werkzaam bij het ministerie van Milieu, die de functie van regiodirecteur bekleedde in Draâ-Tafilalet.

Het tweede slachtoffer is de 63-jarige El Hassan Essayouti, een universiteitsprofessor in Casablanca (Universiteit Hassan II) die is gespecialiseerd in kernfysica.

De Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani tweette gisteren zijn condoleances aan de families en vrienden van de overledenen. Ook Koning Mohammed VI stuurde een bericht met zijn condoleances naar de familieleden van de overledenen.

Opgemerkt moet worden dat de twee Marokkaanse slachtoffers op de passagierslijst stonden, maar dat de lichamen nog niet zijn gevonden en nog niet officieel zijn geïdentificeerd. De identificatie zal lange tijd in beslag nemen omdat er weinig over is van de lichamen van de overledenen op de vlucht.

Volgens Bloomberg zaten 19 functionarissen van de Verenigde Naties in het vliegtuig van Ethiopian Airlines dat zondag neerstortte. Van de meeste van deze functionarissen werd verwacht dat zij de milieuconferentie in Nairobi, Kenia, zouden bijwonen.

"Het Wereldvoedselprogramma, het VN-vluchtelingenbureau en de Voedsel- en Landbouworganisatie waren onder VN-agentschappen die verlies van personeel rapporteren", berichtte de Amerikaanse nieuwssite.

© Redactie 2019
vliegtuigcrash
ethiopianairlines
identiteit
marokkaanse
slachtoffers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi