Man opent vuur op toevallige voorbijgangers in Guelmim, 1 dode en 11 gewonden (video)

marokko
0
12 mrt '19
De dader, een verwarde man, is afkomstig uit Nederland.

Politieagenten in Guelmim, ondersteund door agenten van de Regionale Interventie Brigade, arresteerden maandagavond een man die met een jachtgeweer verschillende slachtoffers maakte nabij zijn huis in de wijk Lagouira, in het centrum van Guelmim.

Volgens voorlopig onderzoek opende de man (geboren in 1975) willekeurig en zonder duidelijke reden het vuur, gebruikmakend van een jachtgeweer. Er viel 1 dodelijk slachtoffer (geboren in 1991) en elf anderen, waaronder twee politieagenten, raakten gewond, bericht het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) middels een verklaring. De verklaring voegt eraan toe dat de slachtoffers de nodige medische zorg ontvangen in het militaire ziekenhuis in de stad.

De politie isoleerde in eerste instantie de plaats van het incident, de politie werd hierna gedwongen gebruik te maken van hun dienstwapens en de verdachte werd neergeschoten. Hij werd daarbij door kogels geraakt in zijn benen. De situatie was hiermee geneutraliseerd en het jachtwapen werd in beslag genomen, aldus de verklaring. De man is onder medisch toezicht geplaatst in het ziekenhuis.

Lefr360 bericht dat de man al enige tijd lijdt aan psychische stoornissen en verschillende malen het nieuwe psychiatrische ziekenhuis in Inezgane heeft bezocht. De situatie van de man zou verergerd zijn na het vertrek van zijn ouders, die terugkeerden naar Nederland.

Een paar uur voordat hij in actie kwam, waarschuwde hij zijn buren dat hij niet zou aarzelen om iemand neer te schieten die zijn huis passeerde.

YouTube link

Videocredit: Lefr360
Photocredit: Hespress

© Redactie 2019
marokko
guelmim
schietpartij
dode
gewonden
dgsn
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi