Tientallen jongeren vallen huis van Nederlands-Marokkaans gezin binnen in Urk (video)

algemeen
98
12 mrt 17:04
De jongeren beriepen zich op Wilders bij de aanval.
Op Urk zijn maandagavond tientallen jongeren het huis van een Nederlands-Marokkaans gezin binnengedrongen en hebben daar de 18-jarige zoon Soufyan aangevallen, bericht Joop. De moeder werd tegen de grond gewerkt en ook de dochter kreeg klappen. Tijdens de aanval riepen de jongeren ‘Geertje Wilders’ en gooiden met stenen en vuurwerk. De politie op Urk riep de hulp in van collega’s uit andere gemeenten om de menigte te verdrijven, daarbij werden wapenstokken gebruikt en honden ingezet.

Over de aanleiding zijn volgens het AD twee versies. Volgens buurtbewoners zou Soufyan vervelend hebben gedaan tegen de vriendin van een plaatsgenoot. Dit verhaal wordt razendsnel gedeeld via app's en gesprekken op straat. Volgens Soufyan is er iets anders aan de hand. Bovengenoemde kwestie is afgelopen weekend al opgelost, zegt hij tegen het AD. "Het gaat om wraak’’.  

Hij werd twee jaar geleden mishandeld en deed daarop samen met zijn moeder aangifte. "Nu denken mensen dat we een schadevergoeding hebben gekregen omdat mijn vader een poosje geleden eenn Mercedes heeft gekocht.’’ De vader laat weten "Ik heb hard gewerkt voor die auto! We hebben nooit meer iets gehoord van de politie na die aangifte’’. 

Soufyan werd overdag via appjes al gewaarschuwd en hij zou ook zijn achtervolgd. Op weg naar de scooterwinkel besloot hij te ‘schuilen’ bij een snackbar. "Ik zag een agent rijden en die heeft me thuisgebracht", zei hij tegen het AD. Een grote groep woedende jongeren stond later alsnog voor de deur. "Dat doe je toch niet?’’ zegt zijn zus Ilham, die net als de rest van het gezin dinsdag thuis blijft, op advies van de politie. "We zijn niet veilig. We zijn doodsbang.’’ 

Bij een verslaggever van Omroep Flevoland werd een rookbom in de auto gegooid en zijn apparatuur uit de auto gehaald. Ook werd hij met vuurwerk bekogeld en werd hem verteld het dorp te verlaten. Zowel het belaagde gezin als Omroep Flevoland doen aangifte. De burgemeester van Urk Pieter van Maaren heeft de aanvallen ‘volstrekt ontoelaatbaar’ genoemd.© Redactie 2019
urk
nederlands-marokkaans
gezin
aangevallen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
can2019
ongeluk
donald trump
terrorisme
frankrijk
caf
saoedi-arabie
europa
iran
ov
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech