Nederland sluit luchtruim voor Boeing 737 MAX

algemeen
0
12 mrt 18:02
Nederland gaat het luchtruim sluiten voor de Boeing 737 MAX 8.
Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Van het Amerikaanse passagierstoestel zijn in korte tijd twee vliegtuigen neergestort.

Door het toestel te weren, volgt Van Nieuwenhuizen een nieuw advies van de Europese organisatie voor luchtvaartveiligheid EASA. Hoewel de minister de details daarvan nog niet heeft kunnen bestuderen, zegt zij "geen enkel risico" te nemen. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die toeziet op de vliegveiligheid in Nederland, mogen vliegtuigen die al onderweg zijn nog wel landen.

Ook Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben het luchtruim al voor dit type toestel gesloten. In Nederland vliegt TUI met de Boeing 737 MAX 8. Het bedrijf heeft besloten het vliegtuig voorlopig aan de grond te houden. Ook andere vliegmaatschappijen, waaronder Royal Air Maroc, vliegen niet meer met het toestel.

Afgelopen zondag stortte een toestel van Ethiopian Airlines vlak na de start neer. Daarbij kwamen alle 157 mensen aan boord om het leven. Op 29 oktober stortte een vliegtuig van Lion Air ook kort na het opstijgen in de Indonesische hoofdstad Jakarta neer in zee.
© ANP 2019
nederland
luchtruim
gesloten
boeing737max
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
can2019
ongeluk
donald trump
terrorisme
frankrijk
caf
saoedi-arabie
europa
iran
ov
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech