1 Urker opgepakt wegens mishandeling van Nederlands-Marokkaans gezin

algemeen
72
12 mrt 20:11
De politie heeft dinsdag een 18-jarige Urker aangehouden voor mishandeling in een huis van een Nederlands-Marokkaanse gezin in Urk.
Maandagavond verzamelde een groep van tientallen jongeren zich voor het huis aan de Noorderpalen. Een grote aantal jongeren drong het huis maandagavond binnen en raakte in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond. De politie moest de groep met de wapenstok uit elkaar drijven. Er werden brandjes gesticht en er werd met vuurwerk gegooid. De politie moest assistentie uit andere gemeenten oproepen. 

De vrouw die gewond raakte heeft samen met haar 18-jarige zoon en 19-jarige dochter aangifte gedaan van mishandeling. De 18-jarige Urker die is aangehouden meldde zich vandaag zelf aan het eind van de middag bij de politie. Er zijn nog geen andere aanhoudingen verricht, ondanks dat er tientallen jongeren bij betrokken waren.

Extra alert

Op sociale media gaan berichten rond dat een nieuwe confrontatie dreigt. De politie en de gemeente Urk zijn extra alert. Burgemeester Pieter van Maaren riep op weg te blijven bij rellen en incidenten en hulpdiensten niet te belemmeren als zij moeten optreden.

Van Maaren noemt het "volstrekt ontoelaatbaar dat inwoners van Urk door de groep zijn belaagd". Hij is ook slecht te spreken over de vele toeschouwers die in een mum van tijd toestroomden. "Iedereen moet zich gedragen zoals van een respectvol burger verwacht mag worden."
© ANP/Redactie 2019
urk
mishandeling
nederlands
marokkaans
gezin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
nieuw-zeeland
slachtoffers
oussama idrissi
christchurch
afrika cup
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh