Schietpartij Guelmim: Slachtofffers aan het woord (video)

marokko
2
12 mrt '19
Een verwarde man opende maandagavond het vuur op toevallig voorbijgangers.

De schietpartij vond maandagavond plaats in het district Lagouira. Daarbij viel 1 dode, een jongeman van 28 jaar. Het regionale ziekenhuis van Guelmim geeft aan dat zij 14 mensen hebben opgenomen die gewond waren geraakt.

Van de 14 slachtoffers die zijn opgenomen in dit ziekenhuis, konden drie slachtofers na medische onderzoek al naar huis kunnen terugkeren, vertelde Abdellah Essafi, directeur-generaal van de delegatie van het ministerie van Volksgezondheid in Guelmim-Oued Noun. Hun gezondheidstoestand was niet langer zorgwekkend. Twee gewonden werden overgebracht naar het militaire ziekenhuis.

De andere slachtoffers, waaronder een minderjarige, staan onder medisch toezicht in het regionale ziekenhuis en hun toestand verbetert voortdurend. Een van deze gewonden meldt dat hij tijdens het wandelen in de buurt in de hand was geraakt.

"Terwijl de slachtoffers voor hem vielen, bleef hij [red. de dader] schieten met overduidelijk genot, waarvan de motivatie onbekend is", getuigt de gewonde.

Guelmim, een vredige stad in het zuiden van Marokko, heeft nog niet eerder zo'n nachtmerrie meegemaakt en sinds deze schietpartij is de bevolking zichtbaar ontdaan. Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek lijdt de dader al meer dan zes maanden aan psychische stoornissen.

Een videoreportage van Lefr360:

YouTube link

© Redactie 2019
marokko
guelmim
schietpartij
toevallige
voorbijganger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi