Eerbetoon voor El Hassan Sayouty, 1 van de Marokkaanse slachtoffers van de vliegtuigcrash in Ethiopië (video)

marokko
0
12 mrt '19
Vandaag werd een ceremonie georganiseerd waar iedereen herinneringen en ervaringen met de overleden professor kon uitwisselen.

Zondag 10 maart om 5:38 uur crashte een Boeing van Ethiopian Airlines, onderweg van Addis Abeba naar Nairobi, zes minuten na het opstijgen. Onder de 157 slachtoffers waren twee Marokkaanse onderdanen: El Hassan Sayouty, professor en onderzoeker aan de faculteit van Ain Chock, en Ben Ahmed Chihabe, regionaal directeur van het departement voor duurzame ontwikkeling in de regio Drâa-Tafilalet.

Vandaag organiseerden de bestuursorganen, hoogleraren en studenten van de Hassan II-universiteit een ceremonie waar iedereen herinneringen en ervaringen met de overleden professor kon uitwisselen.

Op 62-jarige leeftijd had El Hassan Sayouty een 24-jarige carrière als hoogleraar nucleaire fysica. Hij promoveerde in de kernfysica aan de universiteit Claude Bernard Lyon 1 en startte snel een carrière in het onderwijs, waarmee hij in 1985 toetrad tot de faculteit van Ain Chock.

Hij was lid van de International Atomic Energy Agency (IAEA), hoofd van de afdeling fysica van de Hassan II-universiteit, docent, onderzoeker en maatschappelijk zeer betrokken. Zowel studenten als collega's betreuren het verlies van  El Hassan Sayouty

Een video van de ceremonie, gemaakt door Lefr360, is hieronder te bekijken:YouTube link

© Redactie 2019
marokko
eerbetoon
elhassansayouty
vliegtuigcrash
ethiopie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi