Pas 3 agressieve terreur-Urkers opgepakt voor mishandeling Nederlands-Marokkaans gezin

algemeen
8
13 mrt 14:02
De politie heeft dinsdagavond laat nog een 14-jarige verdachte aangehouden op verdenking van de mishandeling van een Nederlands-Marokkaans gezin in Urk. Dat maakte de politie woensdag bekend.
Dinsdagmiddag meldde een 18-jarige Urker zichzelf waarna hij vervolgens werd aangehouden. Een 21-jarige plaatsgenoot moest mee naar het bureau omdat hij in een filmpje op sociale media dreigende taal uitsloeg en een wapen liet zien.

Dinsdagavond werden bij een controle op een toegangsweg naar Urk twee mannen aangehouden. Een van hen kon zich niet legitimeren. De andere man had een honkbalknuppel bij zich. De politie heeft die in beslag genomen.

Ter herinnering, maandagavond verzamelde een groep van tientallen jongeren zich voor het huis van een Nederlands-Marokkaans gezin. Een groot aantal jongeren drong het huis binnen en raakte in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond. De politie moest de groep met de wapenstok uit elkaar drijven. Er werden brandjes gesticht en er werd met vuurwerk gegooid. De politie moest assistentie uit andere gemeenten oproepen. 
© ANP/Redactie 2019
urk
aanhoudingen
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
can2019
ongeluk
donald trump
terrorisme
frankrijk
caf
saoedi-arabie
europa
iran
ov
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech