Pas 3 agressieve terreur-Urkers opgepakt voor mishandeling Nederlands-Marokkaans gezin

algemeen
8
13 mrt 14:02
De politie heeft dinsdagavond laat nog een 14-jarige verdachte aangehouden op verdenking van de mishandeling van een Nederlands-Marokkaans gezin in Urk. Dat maakte de politie woensdag bekend.
Dinsdagmiddag meldde een 18-jarige Urker zichzelf waarna hij vervolgens werd aangehouden. Een 21-jarige plaatsgenoot moest mee naar het bureau omdat hij in een filmpje op sociale media dreigende taal uitsloeg en een wapen liet zien.

Dinsdagavond werden bij een controle op een toegangsweg naar Urk twee mannen aangehouden. Een van hen kon zich niet legitimeren. De andere man had een honkbalknuppel bij zich. De politie heeft die in beslag genomen.

Ter herinnering, maandagavond verzamelde een groep van tientallen jongeren zich voor het huis van een Nederlands-Marokkaans gezin. Een groot aantal jongeren drong het huis binnen en raakte in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond. De politie moest de groep met de wapenstok uit elkaar drijven. Er werden brandjes gesticht en er werd met vuurwerk gegooid. De politie moest assistentie uit andere gemeenten oproepen. 
© ANP/Redactie 2019
urk
aanhoudingen
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
nieuw-zeeland
slachtoffers
oussama idrissi
christchurch
afrika cup
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh