Sahara: Emiraten bevestigt opnieuw steun voor Marokko (video)

buitenland
0
13 mrt 19:16
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevestigden via Amal Abbdullah Al Qubaissi (voorzitter van de parlement) hun steun voor de territoriale integriteit van Marokko.
Deze positie van de VAE werd opnieuw bevestigd door Amal Abdullah Al Qubaissi in gesprekken die ze op dinsdag 12 maart had met de voorzitter van het Marokkaanse Huis van Raadsleden, Hakim Benchamach.

De laatstgenoemde drukte van zijn kant de steun van Marokko uit voor de voltooiing van de territoriale integriteit van de VAE betreffende het herstel van de eilanden die momenteel door Iran worden bezet: de eilanden Abu Musa en de Grote en Kleine Tunbs. Sinds 1971 zijn deze eilanden onderwerp van discussie tussen de twee landen.

Tijdens deze gesprekken in Rabat hebben Al Qubaissa en Benchamach ook een memorandum van overeenstemming ondertekend. Dit memorandum voorziet onder meer in het versterken van de samenwerking tussen de twee wetgevende instellingen met betrekking tot het opstellen van wetten, maar ook in het uitwisselen van ervaringen en intensievere raadpleging op het gebied van internationale betrekkingen en tussen Arabische landen. Eén bepaling van deze overeenkomst heeft ook betrekking op de strijd tegen het terrorisme.YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma
© Redactie 2019
marokko
sahara
vae
memorandum
overeenstemming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
politie
palestina
moskee
duitsland
vn
vondeling
om
israel
iran
frankrijk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso