Toerisme: Meer dan 12 miljoen toeristen in Marokko in 2018

marokko
0
13 mrt '19
Een stijging van 8.3% in vergelijking met 2017.

In totaal bezochten 12,3 miljoen toeristen Marokko vorig jaar, een stijging van 8,3% in vergelijking met 2017 (+14% voor buitenlandse toeristen en +2% voor Marokkanen die in het buitenland wonen), aldus het Nationaal Toerisme Observatorium.

Bovenaan de lijst met toeristen uit Europa staan Italië en Duitsland (met een stijging van respectievelijk +15% en +10%), gevolgd door Frankrijk en Spanje (respectievelijk +8% en +6%), aldus het observatorium in een nota over toerismestatistieken in Marokko t/m december 2018. De nota werd gepubliceerd door het Marokkaanse persbureau MAP.

Deze nota toont ook een stijging in het totale aantal overnachtingen in geclassifeerde accomodaties, die het afgelopen jaar met 8,4% zijn gestegen. De twee toeristische hubs Marrakech en Agadir registreerden eind december 2018 60% van het totale aantal overnachtingen.

Deze twee bestemmingen toonden volgens het observatotoum respectievelijke stijgingen van 10% en 8%, terwijl de andere bestemmingen in Marokko het ook goed deden, met name Fez (+16%), Rabat (+10%) en Tanger (+9%).

© Redactie 2019
marokko
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi