ADM: Een lening van 80 miljoen euro voor de verdrievoudiging van de snelweg bij Casablanca

buitenland
0
14 mrt 11:00
De Europese Investeringsbank (EIB) heeft de Marokkaanse Snelwegbeheerder (ADM) een lening van 80 miljoen euro verstrekt om de verdrievoudiging van de snelweg bij Casablanca te financieren.
Op maandag 11 maart verleende de EIB een lening van 80 miljoen euro aan ADM om de 57,5 km verdrievoudiging van de snelweg bij Casablanca te financieren, met als doel de verkeersopstoppingen in Groot Casablanca te verminderen, vervoersomstandigheden te verbeteren en de verkeersveiligheid in Marokko te versterken.

Deze financiering betreft het verdrievoudigen van de snelweg Casablanca-Berrechid over een lengte van 25,8 km en de aanleg van een nieuwe rondweg bij Casablanca over een lengte van 31,7 km. Dit project valt binnen het kader van het "Plan voor de versterking van de rijkswegen" dat gericht is op de ontwikkeling van het wegennet van het Koninkrijk, bericht de Marokkaanse nieuwssite Medias24.

EIB-financiering maakt deel uit van het externe mandaat van de Europese Unie, waarvan een van de doelstellingen het financieren van investeringen in belangrijke infrastructuurprojecten is. Het vertegenwoordigt bijna de helft van het budget dat nodig is voor dit project.

Volgens een verklaring is dit de tiende financieringsovereenkomst tussen de EIB en ADM. Sinds 2007 heeft de EIB bijna 5 miljard euro geïnvesteerd in nieuwe projecten in belangrijke sectoren van de Marokkaanse economie, zoals stedelijk vervoer, energie, water en sanitaire voorzieningen, en onderwijs voor jongeren.
© Redactie 2019
marokko
casablanca
snelweg
adm
eib

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
nieuw-zeeland
slachtoffers
oussama idrissi
christchurch
afrika cup
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh